Министърът на земеделието и храните и извънредният и пълномощен посланик

...
Министърът на земеделието и храните и извънредният и пълномощен посланик
Коментари Харесай

Министър Вътев и посланикът на Монголия обсъдиха възможностите за сътрудничество в селското стопанство

Министърът на земеделието и храните и изключителният и пълномощен дипломат на Монголия в Република България Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа разискаха опциите за развиване съдействието в областта на селското стопанство, на среща в Министерство на земеделието и храните, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Една от тематиките на диалога бе дългогодишното партньорство сред двете страни във връзка с образованието и продължаващия интерес на монголските студенти към бакалавърските и магистърските стратегии в България, в това число към специалности, свързани с агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия. Министър Вътев увери дипломат Саянаа, че може да разчита на българския опит за надграждането на системата за ветеринарно-санитарен надзор и хуманно отношение на животните, както и за други взаимни планове.

Други тематики на спор бяха опциите за партньорство в научно-изследователска и развойна активност, износа на български технологии за млечната индустрия, шерването на ноу-хау в региона на ветеринарномедицинските условия в региона на отглеждането на животни и месопреработката.

„ Тази среща е извънредно значима за мен, тъй като Вие имате огромна експертиза. Благодарение на дългогодишните обичаи във връзките сред България и Монголия, в бранша на земеделието са осъществени доста взаимни планове. Налице е голям капацитет за нови благоприятни условия, това съдействие да продължи и връзките да са по-продуктивни и насочени към резултати “, съобщи посланикът.

В срещата участваше и заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев.



.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР