Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и посланикът

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и посланикът
Коментари Харесай

Още една много важна икономическа сделка между България и Китай

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и посланикът на Китай у нас Джан Хайджоу подписаха протокол за фитосанитарните условия към износа на белено слънчогледово семе. Това стана на гала в Министерски съвет в наличието на премиeра Бойко Борисов и ръководителя на Държавния съвет на Китайската национална република Ли Къцян.
Според протокола изнасяното за Китай българско белено слънчогледово семе би трябвало да подхожда на фитосанитарните закони и разпореждания на двете страни. По време на интервала на напредък на слънчогледа и на предпазване на слънчогледовите семки Българската организация по сигурност на храните следва да ревизира и открива карантинните вредители, които са значими за Китай. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
Тези инспекции би трябвало да се вършат на полето, в преработвателните предприятия и в складовете. Изнасяният белен слънчоглед е належащо прецизно да се сортира и филтрира, с цел да се подсигурява, че отсъстват инсекти, почви, бурени и други растителни останки. За всяка обособена пратка БАБХ ще издава формален фитосанитарен документ, като в него категорично се показва произходът на слънчогледовото семе. Изнасяното количество би трябвало да е опаковано в чисти, хигиенични и вентилирани нови опаковъчни материали, които дават отговор на китайските фитосанитарни условия.
Протоколът влиза в действие от датата на подписването и е годен за период от 3 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР