Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че ще настоява

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че ще настоява
Коментари Харесай

Здравният министър е за продължаване на твърдите мерки

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов съобщи, че ще упорства " ограниченията да останат задоволително твърди " и след 21 декември. Думите му са на фона на анонса на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева в ефира на " Нова телевизия " по-рано във вторник, че настройката на множеството членове на кабинета е да стартира поетапно отваряне на затворените обекти.

Проф. Ангелов направи изявлението си след оглед на краткотраен изнесен пункт за имунизация против COVID-19 пред Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ). Ако бъде утвърдена, имунизацията на " Пфайзер " / " БиоНТех " (Pfizer/BioNTech) се чака да дойде в България при започване на 2021 година Според проекта за имунизиране в първата фаза се имунизират работещите в здравната система. Тези, които не са чиновници на лечебни заведения, ще могат да се ваксинират в изнесения пункт.

В момента ситуацията в България не е положително и позицията на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че ограниченията би трябвало да продължат и след 21 декември, отразява нуждата от запазване живота и здравето на хората. " Това съобщи тази заран пред Би Ти Ви доцент Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Той предизвести, че даже и да се стигне до разхлабване на ограниченията, хората не би трябвало да минават от едната прекаленост в другата. " Желанието на хората да честват и да се съберат за коледните празници доста бързо може да премине в едно тъгуване по загуба на близки и в търсене на помощ в лечебно заведение ", разяснява той и добави: " Отпускането по време на коледните празници може да се трансформира в една от нещастията на живота ни. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР