Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов смъмри по време на

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов смъмри по време на
Коментари Харесай

Здравният министър упрекна депутати без маски, че дават лош пример

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов смъмри по време на петъчния парламентарен надзор депутатите, които вървят без маски и по този метод дават неприятен образец на обществото. Забележката му е продължение на заформилия се спор сред здравните управляващи и депутати от левицата, които считат, че не са длъжни да са с маски в пленарната зала. Депутати от Българска социалистическа партия се базират на отговор, който са получили от здравния министър, че пленарната зала не е публично място. А министърът и столичната здравна ревизия ги упрекнаха в превратно пояснение на разпоредбите.

При отговор на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов за противоепидемичните ограничения в учебните заведения, Ангелов се обърна към него с думите: " Проф. Михайлов, доста ви почитам като доктор и експерт, разбирам вашето терзание и апел от трибуната да проявим разсъдък и угриженост, само че в мен се появява един различен въпрос: Какъв разсъдък и угриженост проявявате в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Това е извънредно значим детайл, с който даваме образец на всички тези, които ни гледат по малкия екран, в това число и учениците, за които вие говорите ", сподели Ангелов.

Здравният министър се обърна към Михайлов като към доктор и уточни, че той схваща прелестно риска от неносенето на маска: " Вие като доктор го разбирате прелестно, тъй като постоянно сте носил маска, когато сте взели участие в трансплантирането на костен мозък на пациенти и знаете, че маската защищава ". Ангелов разяснява, че не схваща причините зад това да не се носи маска на закрито в Народното събрание. Според здравния министър заповедта му е ясна.

" Вие познавате огромна част от лекарите, които се разболяха и починаха. И на техните фамилии ли да разбираем, че не мислим като лекари и хора, които би трябвало да проявим разсъдък в рецесията? ", разяснява Ангелов.

" Нима ние не би трябвало да даваме този образец? Гледа ни сега цяла България. Смятам, че ние като рационални хора и лекари преди всичко, сме тези, на които хората подражават “, отговори съобщи Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР