Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков представи България по време

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков представи България по време
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: Здравната система несъмнено е един от най-важните стълбове в икономиката

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков показа България по време на Форума на високо равнище на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), предшестващ министерската среща по линия на Комитета по опазване на здравето, оповестяват от министерството.

В рамките на събитието, което се организира в интервала 21-25 януари, вземат участие страните членки и страните претенденти на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, интернационалните организации, представители на неправителствения бранш и обществени сътрудници.

„ Здравната система безспорно е един от най-важните стълбове в стопанската система на всяка страна. Резултатът от грижата за здравето на пациента е фундаментален за общественото благоденствие на една нация. Поради тази причина нашите старания са ориентирани към стимулиране на дигитализацията на здравния бранш, усъвършенстване на процесите по даване на здравни услуги и медицински грижи. Данните удостоверяват все по-висока проследимост от страна на пациента и все по-голям обсег на доставчиците на здравни услуги и тяхната съгласуваност с Националната здравно-информационна система на България ", уточни министър Хинков по време на изявлението си в панела на тематика „ Иновациите с устременост към хората ".

По време на форума бяха извършени и сесии на тематики: „ Изкуствен разсъдък и здраве – опасности, благоприятни условия и обществено въздействие " и „ Геномика и генетика: Последици за здравните системи и даването на грижи ", а също по този начин и министерски панел. Участниците сложиха акцент върху потребностите на пациентите, създаване на публично доверие при въвеждане на нововъведения в здравните системи, обезпечаване на висока отбрана на здравните данни при потребление на съвременни технологии и приемане на средствата за опазване на здравето не просто като разход, а като инвестиция в по-добро здраве и богатство.

При визитата си в Париж проф. Хинков взе участие в работен обяд и министерска вечеря в границите на които се организираха градивни диспути сред министрите от останалите страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР