Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

ИАМН ще проверява случай с починала пред СПО на врачанската болница жена

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ инспекция по случая с умрялата 43-годишна жена в МБАЛ „ Христо Ботев “, Враца, оповестяват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Става въпрос за случай, станал прочут през днешния ден, при който жена на 44 година умря, до момента в който чака да бъде призната в Спешното приемно поделение на лечебното заведение.

Свидетел на случилото се разгласява в обществените мрежи видео, което демонстрира дамата, настанена в инвалидна количка, съпроводена от мъж и дете. Докато мъжът изяснява на служителката на регистратурата, разбъркваща кафето си, какви лекарства е приемала дамата през последните дни, тя губи схващане.

Според информация от околните ѝ, дамата е умряла след 40-минутно очакване да бъде призната, а мъжът с нея се принудил да я докара самичък до СПО на болничното заведение, защото, въпреки да повикал кола за спешна помощ, такава не пристигнала.

Проверени ще бъдат както Центърът за незабавна здравна помощ във Враца поради изказванието, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, по този начин и дейностите на медицинския личен състав в лечебното заведение в регионалния град.

РЗИ Враца също ще влезе на инспекция в МБАЛ „ Христо Ботев “, прецизират от Здравното ведомство.

От там осведомят още, че проф. Сербезова е провела диалог с шефа на врачанската болница доктор Петър Керемедчиев, който е уведомил за всички известни досега обстоятелства и условия по случая и за подхванатите в тази връзка дейности.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР