Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини

...
Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини
Коментари Харесай

Официално: Ето кои бизнеси отварят от април

Министърът на опазването на здравето подреди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си, оповестиха от здравното министерство.

След края на пролетната почивка на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото образование на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в границите на идната седмица. Също от 12 април се позволяват груповите действия и занимания в центровете за поддръжка за личностно развиване и центровете за специфична просветителна поддръжка.

От четвъртък, 1 април, се позволяват визитите в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при претовареност на не повече от 30% от потенциала на пространствата. Същото изискване важи и за занятията от танцовото, креативното и музикалното изкуство.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България стартира последователно да разхлабва възбраните след 1 ап...

От 1 април се позволяват и визитите на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 метра.

От 1 април до 12 април на магазините с чиста комерсиална повърхност над 300 кв. м., предлагащи, се позволява работа с клиенти единствено на откритите площи, прилежащи към комерсиалния обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се позволяват единствено в откритите им площи (тераси, градини и др.), при лимитирано работно време от 6.00 до 23.00 часа, написа в заповедта. Изключение са нощните заведения, бар-клубовете, пиано питейните заведения, бар-вариете и нощните питейни заведения, които остават затворени до края на месец април.

Едва 14% от притежателите на заведения са съгласни да работят единствено градините им. Друга част от обектите одобряват сходна опция, само че при обезщетения за бизнеса по време на интервала на ограничавания, по програмата за поддръжка посредством оборотен капитал. Значителна част обаче са срещу такова отчасти отваряне, демонстрира анкета на Сдружението на заведенията, заяви за БНР, Марин Сотиров от браншовата организация.

Според Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията, решението е предизборно. " Нека не ни отварят, да ни компенсират ", настоя той. От сектора се притесняват, че отварянето само на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а действието само на тези лимитирани пространства няма да е задоволително да поддържат бизнеса си.

Пълния текст на заповедта можете да видите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР