Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата

...
Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата
Коментари Харесай

Премиерът за скандала с "Пирогов": Изненадан съм от агресивната реакция

„ Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица. Той беше доста явен, че има притеснителни изказвания. Оттам беше въпрос на време и на процедура да се вземе решение. Това е напълно в пълномощията на здравния министър – аз съм сюрпризиран от нападателната реакция ”, уточни той.

Денков разясни, че е „ виждал ” одитния отчет за „ Пирогов ”. „ Виждам съществени нарушавания. Директорът има своите учредения и благоприятни условия да се пази. Това са процедури, които нито се случват за първи път, нито ще са за финален ”, безапелационен е министър председателят.

„ Работа на Народното събрание е да приема бюджета и законите. Ако Народното събрание счита, че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен – тук имаме проблем. Този проблем е, че всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията му ”, добави министър-председателят.

„ Има способи, в случай че желаят те да се намесят в този развой – да извикат министъра и да го изслушат. Но не е това методът ти да блокираш бюджета, тъй като не си склонен с решението ”, разясни още Денков.

Премиерът отхвърли да е поемал ангажимент към ГЕРБ-СДС и по-точно към Десислава Атанасова да не освобождава шефа на „ Пирогов ”. „ Министърът има права. Когато той твърди, че има съображение и съответните отчети – може да пристъпи към съответните дейности. Аз съм осведомен, не съм му казвал да го прави, само че не мога и да го спра ”, е мнението му.

По думите му било извънредно време да се разбере кой какви пълномощия има. „ Някой в този момент да споделя, че желае механизъм и да пита за какво до момента не сме имали – за мен е много необичайно ”, сподели Денков. Той прикани партийните водачи да се съберат и да решат по какъв начин да се „ отпуши ” работата на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР