Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и изпълнителният директор на София

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и изпълнителният директор на София
Коментари Харесай

Подписват договорите за доставка на линейки през следващата седмица

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и изпълнителният шеф на " София Франс Ауто " АД Стоян Желев ще подпишат контракти за доставка на коли за спешна помощ в осъществяване на капиталов план за рационализация на незабавната помощ. Това оповестиха от пресслужбата на министерството на опазването на здравето, представена от Българска телеграфна агенция. Документът ще бъде подписан на 19 ноември. На церемонията ще участва и министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

След осъществяване на процедура по реда на Закон за обществените поръчки компанията " София Франс Ауто " АД е избрана за реализатор на публичната поръчка за доставка на коли за спешна помощ по двете обособени позиции. Договорите ще бъдат два - за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 95 броя коли за спешна помощ вид С, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация, и за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 185 броя коли за спешна помощ вид В, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация.

Общата стойност на двата контракта е 38 300 640. 00 лева с Данък добавена стойност.

Закупуването на медицинските транспортни средства е в осъществяване на Договор за даване на безплатна финансова помощ по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ " и се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Общата стойност на плана е 163 897 815.62 лева

Срокът за осъществяването на дейностите по плана е до 23 октомври 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР