Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров незабавно да промени своята

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров незабавно да промени своята
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Родителите да правят тестове на децата, малките ученици не трябва да стоят гладни и жадни в училище |

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров неотложно да промени своята заповед за мястото на правене на тестванията на учениците в начален стадий, като се даде опция тези щадящи проби да се правят от родителите в домашни условия, предружени от декларация на родителя, че пробата е отрицателен, упорстват от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". 

При липса на реакция от Министерство на здравеопазването синдикалитестите ще изискат оставката на доктор Кацаров и на премиера Стефан Янев, се споделя в Национална позиция на профсъюза. 

Към учителите и чиновниците, които не желаят да се включват в процеса на тестване на възпитаници, да не се постанова административен напън, тъй като това ще докара до организация на протестни и протестни дейности от синдиката. Възстановяването на постоянния образователен развой да се случи, откакто са изпълнени всички условия в заповедта на министъра на образованието и науката, Академик Денков, и това никога да не се обвързва наложително с датата 10.11. 2021г., пишат още от профсъюз " Образование ". 

Те се стимулират, че " 87,3 % от учителите не са подготвени да вършат проби на учениците в начален етап; учители и шефове не могат да носят отговорност за медицински операции, диаметрално разнообразни от длъжностната им характерност, а волята на по-голямата част от родителите е те да вършат щадящите проби на своите деца, в противоположен случай няма да дадат единодушие за присъствено образование ". 

Провеждането на тестванията в следена среда кореспондира с съмнение към родителите, че те могат да създадат тестванията в домашна конюнктура и по този метод да подсигуряват сигурността на личното си дете, считат още от синдиката.

В позицията си те акцентират, че " изискването на производителя на тестванията е да се вършат на гладно и жадно ", което " би нарушила жестоко здравословния им режим и следва да се обезпечи време след теста за закуска на тези възпитаници ".

Смесването в учебна среда преди теста е причина за болест и карантиниране на цялата паралелка, настояват още от синдиката. 

В доста учебни заведения има подготвителни групи, за които тестване не се планува, а те учат в прилежащи стаи, се акцентира в позицията на профсъюз " Образование ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР