Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за
Коментари Харесай

Меджидиев в Созопол: За девет месеца променихме облика на Спешната помощ в целия регион

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев откри новия Филиал за незабавна здравна помощ в Созопол. Това е следващата стъпка към застраховане потребността от неотложна здравна помощ на жителите по българското Черноморие.

На формалната гала участваха регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на Община Созопол Тихомир Янакиев, шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” доктор Валентин Димитров, както и шефът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров.

„ През нашия мандат като длъжностен кабинет, взаимната ни работа с Област Бургас – управлението и кметовете от района, беше неповторима. Само преди седмица подписахме меморандум сред Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „ Пирогов “ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински фрагменти по цялото ни Черноморие. Стартирахме план за телемедицина, в този момент откриваме филиал на незабавна помощ в Созопол, а следва откриването на подобен и в Приморско. Мисля че за тези девет месеца променихме образа на Спешната помощ в целия район. Благодарен съм за взаимната работа, тъй като заслугата не е единствено моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в региона “, съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев.

„ Съвместната ни работа със служебното държавно управление е в движение на спринт. Ние доста бързо трябваше да се заемем и да стартираме да решаваме проблемите на хората. Аз съм доста щастлива, тъй като обезпечаването на качествена и налична здравна помощ на българските жители, е измежду главните конституционно открити права “, уточни регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Новата постройка е издигната по огромния капиталов план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съставен елемент 1 – Обновяване и рационализация на сградния фонд на незабавна помощ на територията на цялата страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР