Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министърът на вътрешните

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Двама министри отидоха в Пирогов, където спасиха транспортираното със Спартан дете

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посетиха УМБАЛСМ " Пирогов ", където избавиха живота на 6-годишното дете, превозено в сериозно положение от Бургас с военния " Спартан ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

На 21 февруари след диалози с медицинските екипи на УМБАЛ-Бургас, СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев ", " Пирогов ", Военномедицинска академия и центровете за незабавна здравна помощ в Бургас и София, бе решено реанимационен екип на най-голямата незабавна болница в страната да съветва момиченцето, което бе с остра вирусна зараза - грип А и преболедувало скарлатина по-късно. Тогава бе взето решение детето да бъде трансферирано в " Пирогов " с военния аероплан " Спартан ". Авиомедицинската задача бе осъществена след съгласуваност сред министрите на защитата и опазването на здравето.

" Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е позитивна, че с общи старания на сътрудниците лекари от двете лечебни заведения и незабавна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот ", уточни през днешния ден министър Меджидиев.

В момента детето е в положително общо положение, с положителни индикатори и възобновени витални функционалности. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на " Пирогов ".

" Това е следващото знамение, което осмисля освен един мандат на длъжностен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, с цел да изразя благодарността си към лекарите, които я избавиха ", каза от своя страна вътрешният министър Иван Демерджиев.

На място в " Пирогов " двамата министри разговаряха с родителите на 6-годишното момиченце, които показаха своята признателност за оказаната помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР