Министърът на водните ресурси на Южна Африка призова гражданите да

...
Министърът на водните ресурси на Южна Африка призова гражданите да
Коментари Харесай

Южна Африка е на ръба на водна криза

Министърът на водните запаси на Южна Африка прикани жителите да употребяват водата спестовно, съобщи БГНЕС.
Периодичният й дефицит остави кварталите в централните и северните региони на Южна Африка на изсъхнало през миналата седмица, до момента в който над страната минава поредност от горещи талази.
"Трябва неотложно да стартираме да ревизираме сигурността с водата в Южна Африка ", сподели Линдиве Сисулу пред публицисти в Йоханесбург.
"Работим интензивно, с цел да избегнем доста страховития феномен „ Ден Нула “ и вместо това разгласяваме ограничавания за потреблението на вода. "
Южна Африка наложи ограничавания на водата в огромните градове като защитна мярка. В столицата Претория предходната седмица крановете изсъхнаха в предградието Лаудиум вследствие на намаляващите доставки, повредата на инфраструктурата, наред с други проблеми, при най-голямата компания за водоснабдяване в страната - Rand water.
65-годишната Сисулу е подложена на рецензии, че не е направила задоволително, с цел да обезпечи вода в градските региони.
Но доста елементи на страната са в условия на засушаване от месеци, което води до гибелта на добитъка и провалена сеитба.
"Промените в климата са действителност и засягат Южна Африка по този метод ", означи Сисулу.
Нивата на язовирите в цялата страна са спаднали с 10 до 60 % спрямо 2018 година, демонстрира скорошен отчет на водното министерство.
Компанията, отговаряща за рестриктивните мерки на водата, съобщи, че заради огромното търсене ще би трябвало с течение на времето да ускори рестриктивните мерки за водата, като понижава стартирането от резервоарите.
Сисулу прикани за успокоение, като сподели, че "няма потребност да се паникьосваме, само че има потребност да бъдем внимателни за метода, по който използваме вода ".
Най-ранните дъждове се чакат през декември, „ тъй че сме в дълъг изсъхнал сезон “, което ще бъде „ все по-дълго, по-интензивно и по-често “, сподели тя.
Министърът ще разгласи проект за водата идващия месец.
Южна Африка е страна с оскъдност на водни запаси и през 2015 година записва най-ниските годишни превалявания от повече от век.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР