Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов разговаря с

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов разговаря с
Коментари Харесай

МВР министърът в оставка Калин Стоянов е разговарял с майката на убития Митко от Цалапица

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов беседва с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов . За диалога оповестява самият Стоянов със статус в профила си в обществените мрежи.

" Поех персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд ", написа във фейсбук министърът.

В диалога с Атанаска Бакалова Стоянов я е уведомил за всички дейности , които Министерство на вътрешните работи предприе, с цел да може довечера Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.

" Благодаря на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до сполучлив край издирването и задържането на Бизюрев ", добави още той.

В осъществяване на  Европейска заповед за арест , изпратена от Окръжната прокуратура в Пловдив до правосъдните управляващи в Кралство Дания, довечера на правосъдните управляващи в България ще бъде предаден обвиненият Рангел Бизюрев . Той ще бъде доведен на Летище София от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването.

30-годишният мъж е обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20 юли 2023 година в село Цалапица съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост. След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година - арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР