Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи днес,

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи днес,
Коментари Харесай

594 хиляди служители на силите за сигурност ще осигуряват безопасността на местните избори в Турция в неделя

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви през днешния ден, че общо 594 хиляди чиновници на силите за сигурност ще обезпечават сигурността на локалните избори в Турция в неделя, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки държавната телевизия ТРТ-Хабер. 

За опазването на сигурността на изборите на 31 март ще работят чиновници на полицията, жандармерията, бреговата защита, доброволци.

Организирахме срещи, на които обсъждахме по какъв начин ще бъде подсигурена сигурността на изборите. В тези срещи участваха валиите на окръзите, командващите жандармерията, началниците на полицията и началниците на други звена, отговарящи за сигурността в окръзите (общо 81). Бяха направени проекти за сигурността на изборите в сходство с разбори на риска, сподели Йерликая.

Той добави, че всеки турски жител ще може да гласоподава умерено. 

На локалните избори за сигурността ще се грижат общо 594 хиляди чиновници, в това число 324 хиляди полицейски чиновници, 197 хиляди чиновници на Главното командване на жандармерията, 2 хиляди чиновници на Командването на бреговата защита, доброволци. В подготвеност ще бъдат хеликоптери, самолети и безпилотни летателни апарати на правоохранителните звена, уточни министърът на вътрешните работи на Турция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР