Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението
Коментари Харесай

Сръбски министър нарече Украйна окупатор

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението си от изявление на кмета на Киев Виталий Кличко, който съпостави съветската окупация в Украйна със "сръбската окупация на Косово ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Кличко декларирал, че "украинците се борят срещу съветския окупатор, по този начин както албанците в миналото срещу сръбския окупатор ", написа изданието.



"Ако Кличко въобще знае нещо за историята, той би трябвало да знае, че Косово е част от Сърбия и не е допустимо да се окупира личната страна. Онзи, който съпостави Донбас и Косово, би трябвало да бъде подготвен да отиде до дъно в сравнението. Ако Кличко твърди, че албанците са били окупирани и с въоръжен протест са се освободили от Сърбия и сръбския окупатор, тогава и руснаците в Донбас също са окупирани и имат право да се освободят от украинския окупатор ", съобщи Вулин и добави: "Това, което Кличко признава на албанците в Сърбия, би трябвало да признае и на руснаците в Украйна ".



Той добави, че Сърбия е потвърдила, че почита интернационалното право.

"Жалко е, че други не могат да кажат това за себе си, добави Вулин ", реагирайки на изказването на кмета на Киев Виталий Кличко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР