Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе днес работна среща

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе днес работна среща
Коментари Харесай

Калин Стоянов: От няколко месеца ситуацията на българо-турската граница е изключително спокойна

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов организира през днешния ден работна среща с регионалния шеф на Одрин Юнус Сезер. Фокус по време на диалозите сред двамата бе противодействието на незаконната миграция, като бяха подчертани отличните взаимоотношения сред граничните управляващи на двете страни.

През последните четири месеца има радикална смяна на границата, опитваме се са работим на правилото " 0 души прекосяване и връщане ", увери Сезер, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От своя страна, министър Стоянов благодари за съдействието и за положителната връзка сред службите с оглед запазване на българо-турската граница и удостовери: " От няколко месеца обстановката на българо-турската граница е извънредно спокойна " . Това е резултат от подхванатата смяна на метода на защита, уплътняването на първата линия с 30% повече гранични служители на реда, жандармерия и чиновници на Министерството на защитата.

Особено значим миг е и усилването на дейния разговор с Турция, посочи вътрешният министър. Той регистрира, че все още предотвратените опити за нелегално прекосяване на българо-турската граница са 50-60 до най-много 100 при 1500 в предишни интервали.

" Успоредно с това понижиха и задържанията навътре в страната ", акцентира още той.

Срещата с регионалния шеф на Одрин министър Стоянов организира, откакто участва на второто правосъдно съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров. Българският вътрешен министър още веднъж изрази вяра, че отговорните ще получат ефикасна присъда, откакто в границите на една година следствието на закононарушението завърши и делото бе импортирано в съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР