Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР
Коментари Харесай

МВР, Желязков и Тагарев не отидоха на срещата при президента

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и военният министър Тодор Тагарев не отидоха на срещата, проведена от президента Румен Радев по отношение на националната сигурност на страната.

От " Дондуков " №2 отсъства и парламентарният ръководител Росен Желязков. 

Всички те, дружно с шефовете на служби и министър председателят Николай Денков бяха поканени от президента на консултативната среща, която би трябвало да разиска рисковете пред националната сигурност по отношение на военните дейности в Израел и Украйна. 

Срещата в непълния формат към този момент тече. След края й се чака взаимно изказване на президента Румен Радев и премиера Николай Денков.

Към момента не е посочена публична причина за отсъствието на основните за тематиката на диалозите участници. Нейният формат бе избран от президента през вчерашния ден, когато той избра да свика не Консултативния съвет по национална сигурност, а по-тесен състав без представителите на политическите сили. 

Днес на собствен ред Народното събрание публично оповести, че на следващия ден - до момента в който текат дебатите по вота на съмнение - ще организира Председателски съвет, на който са поканени още веднъж министър председателят, вицепремиерът, шефовете на служби и министрите на защитата и вътрешните работи. 

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР