Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е

...
Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е
Коментари Харесай

Кулеба пред Парламента: Трябват ни от куршуми до изтребители! Който не е с нас е с Русия

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба , който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в Народно събрание.

" Искам да кажа на всички, които се двоумят да оказват помощ на Украйна - тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия, поддържат съветската експанзия и убийствата на наши жители ", разяснява след съвещанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то освен филантропична, само че и военна.

" Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от патрони до изтребители. Дадохме лист с претенции си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата обстановка в страната, само че желая да кажа на всички, които се двоумят да оказват помощ на Украйна - тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия, поддържат съветската експанзия и убийствата на наши жители ", разяснява той.

Кулеба добави, че българското държавно управление и българският парламент знаят  какви са настояванията на Украйна и ще решат  по какъв начин и по кое време ще оказват помощ на Украйна.

От своят страна Генчовска напомни, че има две оферти за отпущането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от Демократична България, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии Те обаче не са обсъждани от Министерски съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР