Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие във видеоконферентен

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие във видеоконферентен
Коментари Харесай

Министър Генчовска участва във видеоконферентен разговор с френския външен министър Жан-Ив льо Дриан

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе присъединяване във видеоконферентен диалог на външните министри от Букурещката деветка (Б 9) с френския им сътрудник Жан-Ив льо Дриан.

В подтекста на напрежението към Украйна външният ни министър посочи нуждата от обединен отговор на съдружниците, както и от тясно съдействие с сътрудниците от района. Тя изрази поддръжка за продължаващите дипломатически старания за увещание на Русия да предприеме ограничения за деескалация и акцентира, че укрепването на Източния фланг на НАТО би трябвало да е приоритет в актуалната обстановка.

В рамките на изявлението си министър Генчовска приветства самодейността на полското председателство на ОССЕ за деен разговор по въпросите на европейската сигурност в границите на организацията.

В срещата, която бе проведена по покана на министъра на външните работи на Румъния Богдан Ауреску, присъединяване взе и украинският външен министър Дмитро Кулеба. В рамките на диалога с него външните министри от Б 9 препотвърдиха твърдата си поддръжката за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР