Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на
Коментари Харесай

Светлан Стоев прие посланика на Украйна Виталий Москаленко

Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри през днешния ден посланика на Украйна Виталий Москаленко. В хода на диалога българската страна препотвърди неизменимата и поредна поддръжка на България за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число териториалните й води. Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право. За България, в това число като страна от Черноморския район, е доста значимо обстановката с Крим и спора в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на договарянията в откритите интернационалните формати. 

Министър Стоев изрази убеденост, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните другарски връзки сред България и Украйна.

Посланикът на Украйна, от своя страна, акцентира, че поредна българска поддръжка за Украйна е от огромно значение за страната му. Той сервира съболезнования по отношение на трагичните произшествия при пожара в село Рояк и злополуката с рейс от Република Северна Македония на автомагистрала „ Струма “.

Министър Стоев благодари за изказаната съпричастност и изрази вяра, че украинският му сътрудник Дмитро Кулеба ще има опция да посети България през идната година, за което има отправена покана.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР