Министърът на външните работи Светлан Стоев обсъди последните развития в

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев обсъди последните развития в
Коментари Харесай

Външните министри на НАТО обсъдиха ситуацията в Афганистан

Министърът на външните работи Светлан Стоев разиска последните развития в Афганистан на изключителна видеоконферентна среща на министрите на външните работи на страните - членки на НАТО през днешния ден, заяви отрасловото ведомство.

Стоев изрази благодарността си към съдружниците, осигуряващи в тази комплицирана обстановка гладко действие на летището в Кабул и гарантиращи безпрепятственото овакантяване на Афганистан от жителите на съюзнически и партньорски страни, както и на афганистанци, сътрудничели на интернационалните сили. Той осведоми също по този начин сътрудниците си за решение за приемане на до 70 афганистански жители . Като акцентира нуждата от осъществяване на обстойна равносметка на развитията в Афганистан и вероятните последици за сигурността, измежду които повишаване на терористичната опасност и незаконна миграция.

В хода на срещата съдружниците бяха единомислещи, че народът на Афганистан заслужава заслужен живот в сигурна и постоянна страна , надграждайки постигнатото в политическата, обществената и икономическата сфера през последните две десетилетия. Беше насочен апел за образуване на приобщаващо и репрезентативно държавно управление с пълноценното присъединяване на дами и малцинствени групи , което да извършва интернационалните задължения на Афганистан, да съблюдава правата на индивида и правилата на върховенството на правото и да подсигурява, че страната в никакъв случай повече няма да се трансформира в леговище за терористи. Съюзниците потвърдиха решимостта си да продължат битката с тероризма .

Срещата завърши с приемане на взаимно заявление на министрите за Афганистан.
 Външно приканва към въздържаност по разгласяване на събитията по евакуацията на българи от Афганистан
Външно приканва към въздържаност по разгласяване на събитията по евакуацията на българи от Афганистан

Те са в непрекъснат контакт със сънародниците ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР