Министърът на външните работи Николай Милков разкритикува решението на македонския

...
Министърът на външните работи Николай Милков разкритикува решението на македонския
Коментари Харесай

България осъжда минималната присъда на подпалвача на културния ни дом в Битоля

Министърът на външните работи Николай Милков разкритикува решението на македонския съд да даде 6 месеца условно, което е най-леката допустима присъда, на артиста Ламбе Алабаковски. Н а 4 юли 2022 година Алабаковски подпали българския културен дом " Иван Михайлов " в град Битоля.

" През тази седмица събитията бяха две. Първото беше обвързвано с футбония мач, само че тази тематика мисля, че до прочут смисъл към този момент е изчерпана , ние реагирахме навреме, получихме и реакция от македонското министерство на външните работи. Съпоставено обаче с другото събитие през седмицата - условната присъда на артиста Ламбе Алабаковски, двете неща в цялост разкрива един систематичен проблем с правата на българите в Република Северна Македония " , сподели първият ни посланик. 
 Албания и Северна Македония започнаха договаряния за еврочленство
Албания и Северна Македония започнаха договаряния за еврочленство

Това обаче е единствено " краят на началото ", сподели Еди Рама

По думите му тази присъда е най-леката допустима, съгласно Наказателен кодекс на РСМ за такова деяние се поставят сред 6 месеца и 5 години затвор.

" Следва да се има поради, че има и други членове на Наказателен кодекс, по които той може да бъде измамен под отговорност, а и в македонската наказателна система присъдите имат кумулативен резултат . Тоест би следвало да се чака една доста по-сериозна присъда в тази ситуация ", сподели на конференция в подопечното си ведомство нашият първи посланик. 

Както , по този начин и на министърът, съставляват, които обаче не се третират като такива .

" Липсата на съответни санкции изпращат послания към обществото в РСМ и към нас. И това обръщение не бих споделил, че е положително. Това сформира обща картина, която ни безпокои - ерозиране на договореностите, при които РСМ стартира договаряния ", съобщи Милков.
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

Припомняме, историците и учените от националния кръг за " Македония " настояха пред евродепутатите в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург история. Другото искане на страната ни бе българите да бъдат приети за държавотворен народ и душевен против нашите сънародници там, както и подмяната и.

Въпреки това на 4 юни 2022 година бе. Това може да се каже, че е директна илюстрция на отношението към българите в районен съд Македония.

Междувременно като жесток фалшификат дефинира ръководителят на Граждански либерален съюз в Република Северна Македония Петър Колев.

По думите на проф. Иван Илчев след в РСМ, е доста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР