Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу реагира изключително

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу реагира изключително
Коментари Харесай

Турция скочи срещу Франция: Тези европейци с тяхната двойственост не могат да ни дават урок

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу реагира извънредно остро във връзка сериозната угриженост на Франция във връзка интервенцията на турската войска „ Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн, предава осведомителната организация „ Догу хабер ажансъ (ДХА).

„ Във връзка с интервенцията в Африн нито Франция, нито която и да е друга страна, не може да ни дава урок. Много добре знаят каква е нейната цел. На тях също им дадохме сведения; доста ясно им обяснихме нещата. За страдание, тези европейци имат сходна двоякост - споделям го в общ проект. От една страна признават - да, прави сте. От друга страна обаче, споделят по един друг метод - в случай че може да не страдат цивилните, интервенцията да не се трансформира в окупация. Нека да не насочат предизвестия против Турция; дано да не демонстрират лицемерие. ", изяснява още Мевлют Чавушоглу, представен от ДХА.

Както е известно Франция най-остро се опълчи против интервенцията „ Маслинова клонка ". След остра реакция от страна на външния министър Жан Ив Льо Дриан Франция даже изиска да се свика Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а през вчерашния ден обстановката бе коментирана и от президента Еманюел Макрон, който разгласи, че „ ще бъде сериозен проблем, в случай че турската интервенция се трансформира в инвазия ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР