Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристигна в

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристигна в
Коментари Харесай

Лавров пристигна в Йоханесбург вместо Путин

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров дойде в Йоханесбург, ЮАР, за присъединяване в срещата на БРИКС. На нея първо бе поканен съветския президент Владимир Путин, само че пътуването му бе осуетено от издадената интернационална заповед за арест от МНС.

На 19 юли стана ясно, че в Йоханесбург вместо Путин ще кацне Лавров . На 30 юли персонални Путин аргументира своето решение да остане в Русия: " Аз не мисля, че моето наличие на срещата на БРИКС е по-важно от наличието ми в Русия сега. "

До юли месец представителите на Кремъл избягваха тематиката с осуетените пътувания на съветския водач освен поради заповедта за арест на МНС, само че и поради изолацията, в която влезе Русия откакто стартира войната си против Украйна. Допълнително през юни ръководителят на Ч ВК " Вагнер " провежда един бърз бунт , който въпреки и да завърши за 36 часа, даде мотив да се разсъждава за вътрешнополитическата непоклатимост в Русия.

Забележително е, че БРИКС и съответно идването на Сергей Лавров в ЮАР съответстват с първата обществена изява на Евгений Пригожин , откакто той отдръпна групировката си в Беларус. Пригожин популяризира видео, евентуално записано в този момент или в последните дни, в Африка, в което с заричане, че ще направи Африка " по-свободна ", дава най-малкото поръчка, че ЧВК " Вагнер " не се е отдръпнал от Черния континент .

Руският президент Владимир Путин ще взе участие в срещата посредством видеоконферентна връзка . Освен всичко друго, съветският водач ще осведоми участниците в него за целите на съветското председателство в асоциацията през 2024 година

Срещата на върха на БРИКС се провежде в Йоханесбург от 22 до 24 август.  Сред поканените са водачите на 54 африкански страни. Според пресслужбата на Кремъл окончателните договорености ще бъдат записани в Йоханесбургската декларация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР