Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Великобритания,

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Великобритания,
Коментари Харесай

Русия обвини Великобритания, че се опитва да диктува политика на ЕС и САЩ

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров упрекна Англия, че се пробва да принуди Европейски Съюз и Съединени американски щати да водят враждебна към Москва политика с налагане на спомагателни наказания, осведоми " Ройтерс ", базирайки се на локални медии.

 Джереми Хънт чака от Европейски Съюз по-ясен отговор по отношение на Русия
Джереми Хънт чака от Европейски Съюз по-ясен отговор по отношение на Русия

Наследникът на Борис Джонсън на първа аудиенция - в Съединени американски щати

" Призивът на Англия към съдружниците си да засилят глобите против Русия след случая в Солсбъри се базира на първо място на надменност на Обединеното кралство , защото се пробва да наложи политиката си върху други страни ", акцентира Лавров.

По-рано през днешния ден външният министър на Обединеното кралство Джереми Хънт прикани за спомагателни наказания против Русия поради отравянето на Сергей и Юлия Скрипал през март, както и поради анексирането на Крим. По-късно през днешния ден Хънт ще приказва на събитие във Вашингтон.

" Нашите английски сътрудници имат много високо мнение за себе си ", сподели Лавров след диалози със сръбския си сътрудник в град Сочи.

" Държава, която напуща Европейски Съюз в границите на Брекзит, се пробва да диктува външна политика на самия Европейски съюз. И в този момент се оказа, че Лондон желае да диктува външната политика за Русия във Вашингтон ", продължи съветският посланик нападките си.

По думите му Москва неведнъж е предложила да договаря с Обединеното кралство и да обсъдят въпросите от двустранен темперамент, само че постоянно е получавала високомерен негативен отговор . Според Лавров съветското предложение остава в действие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР