Министърът на външните работи на Китай заяви пред израелските и

...
Министърът на външните работи на Китай заяви пред израелските и
Коментари Харесай

Китай е готов да посредничи за мир в Близкия изток

Министърът на външните работи на Китай съобщи пред израелските и палестинските си сътрудници, че страната му е подготвена да спомага за улеснение на мирните договаряния, заяви държавната медия " Синхуа " във вторник.

Отделните телефонни диалози сред външния министър Цин Ган и израелския и палестинския първи посланик се организират на фона на неотдавнашните стъпки на Пекин да се нарежда като районен медиатор.

Цин насърчи " стъпките за обновяване на мирните договаряния " и съобщи, че " Китай е подготвен да обезпечи улеснение за това " в телефонния диалог с израелския външен министър Ели Коен в понеделник, заяви Синхуа в обобщение.

И Цин е споделил на палестинския външен министър Рияд ал-Малики, че Пекин поддържа възобновяването на договарянията допустимо най-скоро, съгласно обобщението на Синхуа.

И в двата диалога Цин е подчертал устрема на Китай за осъществяване на мирни договаряния въз основа на използването на " решение за две страни ", уточни " Синхуа ".

В последно време Китай е в дипломатическа атака, като през март посредничи за възобновяване на връзките сред Иран и Саудитска Арабия - противници в район, в който Съединени американски щати от десетилетия са главният дипломатически фактор.
 Повече от 350 арестувани след конфликти в джамията Ал Акса в Йерусалим
Повече от 350 арестувани след конфликти в джамията Ал Акса в Йерусалим

Въоръжени служители на реда в екипировка за битка с всеобщите вълнения нахлуха

Израелско-палестинските мирни договаряния са в застой от 2014 г . насам, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР