Министърът на външните работи на Иран Мохамед Зариф за първи

...
Министърът на външните работи на Иран Мохамед Зариф за първи
Коментари Харесай

За първи път Иран намекна, че може да преговаря за ракетната си програма

Министърът на външните работи на Иран Мохамед Зариф за първи път загатна, че може да договаря със Съединени американски щати за ракетната стратегия на Ислямската република, осведоми АП.

Зариф предложи висока цена за такива договаряния - преустановяване на продажбата на оръжие за Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Но фактът, че загатна всичко това евентуално съставлява смяна в политиката, отбелязва информационната организация и разяснява, че програмата за балистични ракети е под контрола на Революционната армия и утвърждението може да пристигна единствено от висшия водач аятолах Али Хаменеи.

Зариф загатна за опцията за договаряния за ракетната стратегия по време на изявление за NBC News, излъчено в понеделник вечерта. Той е в Ню Йорк за срещи в Организация на обединените нации. Дипломат номер 1 на Иран загатна, че Обединените арабски емирства са похарчили 22 милиарда $ за оръжия, най-вече от Съединени американски щати, през предходната година, а Саудитска Арабия - 6 милиарда $. Той разясни, че Ислямската република е изхарчила 16 милиарда $ за съпоставяне.

" Това са американски оръжия, които са изпращани в нашия район, което прави нашия район взривоопасен. Ако те желаят да беседваме за нашите ракети, те първо би трябвало да спрат продажбата на всички тези оръжия, в това число на ракетите, в нашия район ", разгласи Зариф.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж декларира, че продажбата на оръжие на страните от Близкия изток е значима за стопанската система на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР