Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас коментира случая

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас коментира случая
Коментари Харесай

Германия за шпионската афера у нас: Това е атака срещу суверенитета на една страна

 Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас разяснява случая с разкритата шпионска мрежа в България. По думите му, това е офанзива против суверенитета на една страна и не може да остане без последици.

" Затова поддържаме всичко,което българското държавно управление реши да предприеме “, съобщи той в коридорите на срещата на външните министри от страните-членки на НАТО в Брюксел през днешния ден.

Коментарът му е по отношение на ареста на някогашни и сегашни чиновници на военното ни разузнаване, за които прокуратурата твърди, че са предоставяли поверителна информация на лица, свързани с съветската дипломатическа задача в София. По-късно и двама дипломати от посолството бяха оповестени за личност нон грата поради данни за разследваща активност.

" Все по-често ни се случва в Германия да ставаме цел на хакерски атаки, на дезинформация и сигурно също на шпионска активност. Затова демонстрирам огромно схващане и взаимност, когато виждам, че България се съпротивлява против това със средствата, които имаме разполагаем в дипломацията “, сподели още Хайко Маас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР