Министърът на външните работи Екатерина Захариева и израелският ѝ колега

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева и израелският ѝ колега
Коментари Харесай

България и Израел ще задълбочат сътрудничеството си в енергетиката, туризма и търговията |

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и израелският ѝ сътрудник Габи Ашкенази разискаха задълбочаването на съдействието в енергетиката, туризма, търговията.

Това беше контрактувано през днешния ден в Тел Авив по време на срещата по случай 30-тата годишнина от възобновяване на дипломатическите връзки сред България и Израел.

" Тази година означаваме 30 години от възобновяване на дипломатическите връзки сред страните ни. За тези три десетилетия Израел остава най-близкият ни другар и стратегически сътрудник в Близкия изток ", съобщи Екатерина Захариева.

Двамата министри подписаха Меморандум за съгласие за съдействие в региона на енергетиката. Захариева съобщи още, че се надява да се усили търговията сред двете страни. Тя съобщи още, че за 2019 година двустранният стокообмен възлиза на 209 млн. $, което е с 50% повече спрямо миналата година.

След срещата беше взето и решението да се провежда първата среща на Смесената комисия за икономическо и комерсиално съдействие, което съгласно Министерството ще даде подтик на връзките в стопанската система и вложенията. 

Министрите Захариева и Ашкенази бяха безапелационни, че стратегическите отношение сред България и Държавата Израел се опират и на дълбоките исторически връзки сред двата народа в сложни времена.

„ Всички евреи, целият народ на Израел вечно ще помни тези, които застанаха до нас по време на най-мрачния интервал в историята изключително на Европа " , разяснява Габи Ашкенази. 

Габи Ашкенази той одобри поканата на Захариева да посети София и Пловдив.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР