Министърът на туризма Зарица Динкова и гръцкият посланик Алексиос Либеропулос

...
Министърът на туризма Зарица Динкова и гръцкият посланик Алексиос Либеропулос
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България и Гърция трябва да развиват общ туристически продукт

Министърът на туризма Зарица Динкова и гръцкият дипломат Алексиос Либеропулос разискаха опциите за взаимни планове в региона на културния, просветителния и целогодишния туризъм. Те споделиха опита си за планинския и СПА туризъм и за цифровата промяна на туристическата промишленост.

" И България и Гърция работят за развиването и одобряването на страните ни като целогодишна дестинация. България се развива доста сполучливо в региона на планинския и СПА туризъм. ", съобщи министър Зарица Динкова.

Двете страни възнамеряват да подпишат Програма за взаимно деяние за интервала 2024-2026 година по време на Международния Солунски Панаир, където България ще бъде отличена. Също по този начин, ще провеждат първата сесия на българо-гръцката работна група по туризъм в София до края на годината.

Посланик Либеропулос изрази поддръжката на Гърция за приемането на България в Шенгенското пространство и акцентира, че е неприемливо да има спънки за свободното придвижване сред двете държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР