Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с чешкия посланик

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Н. Пр. Душан Щраух, дипломат на Чешката република в Република България.

Ангелкова представи пред дипломата предпочитаните събития за туризма през 2018 година Чешкият министър на районното развиване, в чийто сектор е туризмът, ще бъде поканен за присъединяване в срещата на високо равнище от „ Клас А ” на министрите на туризма, която ще се провежда през февруари и е част от главните събития за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, сподели министър Николина Ангелкова. И добави, че чака чешкия си сътрудник и за втория конгрес на античните цивилизации, който ще се организира през ноември 2018 година За модератор е поканен звездата на CNN Ричард Куест и е с медийната поддръжка на CNN и National Geographic, оповестиха от МК.

Предстои да бъде подписан протокол за разширение на съдействието в региона на туризма сред България и Чехия.

Министър Ангелкова показа пред Н. Пр. Душан Щраух и други основни събития, които са в календара на ведомството за идната година. Гостът изрази мощен интерес и възторженостти във връзка планувания туристически конгрес България-Китай на високо равнище, който ще се организира в Пекин напролет на 2018 година с поддръжката на Китайската национална република. Предвижда се на него да участват и представители на Европейската комисия.

Работим и по информационна акция, особено ориентирана за пазар Чехия. Предвиждаме и организация на експедиентски турове у нас, на които ще бъдат поканени туроператори от Чехия, представители на бизнеса в бранша и публицисти, сподели министър Ангелкова.

Н. Пр. Душан Щраух благодари за съдействието и пое ангажимент незабавно да осведоми с писмо за огромните събития, които Министерството на туризма приготвя.

Чехия е измежду водещите туристически пазари както за идващи в страната посетители, по този начин и за българи, които пътуват отвън граница. За интервала януари-октомври 2017 година чешките гости у нас са повече от 186 хиляди и се подреждат на 13-о място измежду водещите пазари, сподели министър Ангелкова. През предходната година визитите на туристи от Чехия надвишават 209 хиляди, като се регистрира растеж от 37,9 на 100 по отношение на миналата година. Българите, посетили Чехия за 10-те месеца на 2017 година, са близо 83 хиляди и нарастват с 11,9%. За 2016 година пътуванията от страната към централноевропейската страна са към 87 хиляди, като са се нараснали с 33 на 100.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР