Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.Пр.

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.Пр.
Коментари Харесай

Ще увеличаваме броя на израелските туристи у нас

 Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Н.Пр. Йорам Елрон, дипломат на Израел в България. Основен акцент в диалога бяха съответни начинания за задълбочаване на съдействието сред двете страни в региона на туризма.

Израел е значим и перспективен сътрудник за страната ни. Нашите упования са всички положени старания да доведат до задълбочаване на положителното ни съдействие и увеличение броя на туристите сред двете страни, съобщи министър Ангелкова.

Тя цитира данни, съгласно които Израел се подрежда на 11-о място по брой на входящите туристи в страната през предходната година. През 2018 година България е била посетена от 244 146 израелски туристи. Отчетеният растеж по отношение на 2017 година е 17,3%. За интервала от януари до септември 2019 година в страната ни са пристигнали над 212 хиляди израелски туристи.

Министър Ангелкова открои значимостта на израелския пазар за българския туризъм и добави, че Министерството на туризма постоянно взе участие на туристическото ревю IMTM в Тел Авив, където показва дестинация България с акценти върху зимна и лятна отмора, благоприятни условия за водолечение, за осъществяване на културно-познавателни турове, за пътувания за развлечения и други.

Министър Ангелкова предложи образуване на взаимен бизнес конгрес, по време на който туроператори от двете страни да обменят опит и да обсъдят както бъдещи взаимни начинания, по този начин и другите форми на туризъм, които оферират двете страни.

Тя насочи покана към посланика за присъединяване в годишната среща на министъра на туризма с дипломатическия корпус у нас, както и покана за второто издание на Международния капиталов конгрес в туризма, което е планувано за пролетта на 2020 година

Двамата споделиха тезата, че правенето на профилиран маршрут за разпространение на главните еврейски забележителности в страната надгражда напъните на Министерството на туризма за промотиране на културно-историческото завещание на България. В самодейността се включиха общо 16 общини, които излъчиха представители в работната група, чието първо съвещание следва.

Тема на диалога бе и промотиране интензивно на дестинация България, включително и пред наследниците на българските евреи, които живеят в Държавата Израел, с благоприятни условия да посетят страната на своите предшественици, с цел да се срещнат с богатата ѝ история и просвета.

Н.Пр. Йорам Елрон изрече признателност за положителните взаимоотношения сред двете страни и съобщи готовността си за съдействие и поддръжка при осъществяване на бъдещи начинания. Той изрази упованията си от ден на ден български туристи да посещават Израел. Н.Пр. Йорам Елрон добави, че е значимо да има диверсифициране на туристическия артикул и израелските туристи да посещават България както за море и планина, по този начин и за СПА и уелнес ваканции, към които те демонстрират интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР