Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда никакво основание да

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда никакво основание да
Коментари Харесай

Ангелкова ще пази хотелите от струпване на хора

Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда никакво съображение да подава оставка. Пред бТВ тя разяснява настояването на 537 туроператори и 32 неправителствени организации за нейното премахване от поста.

„ Оставка се желае, когато си отговорен за нещо съответно или не си направил нещо. В момента секторът не действа и напрежението е голямо. Секторът е блокиран от болестта, само че не съм я провокирала аз “, споделя Ангелкова, която означи, че освен туристическият отрасъл в България е в сходна обстановка.

Според нея са подхванати ограничения за подкрепяне на сектора. Министърът на туризма означи, че държавните ограничения в помощ на бизнеса обгръщат и туроператорите, а с изключение на тях са били разисквани и ограничения на равнище Европейски Съюз като основаването на Европейски компенсационен фонд.

„ Има подхванати съответни финансови ограничения, в това число с благоприятни условия за безлихвено кредитиране, въпреки че не се споделя кредитиране за туроператор, те обгръщат предприятия, работещи на територията на страната и отговарящи на изискванията “, съобщи Ангелкова.

Министърът на туризма е оптимист за летния сезон и стартирането му на 1 юли.

В момента се разискват ограничения с браншовите организации като НХРА и Националният ръб по туризъм какви ограничения да бъдат подхванати, с цел да се отговори на условията за обществена отдалеченост по време на сезона.

Обсъждат се разновидности хотелите да бъдат заети на 50% или на две трети от потенциала си, с цел да се избяга огромното скупчване на хора. Очакват се и оферти от сектора за пропускателни режими и часови пояси на хранене на туристите съобразено с потенциала на съответния хотел или заведение. Всичко това се прави в тясно съдействие с Националния действен щаб, изясни Ангелкова

Ще има и пренареждане на чадърите и шезлонгите по плажовете, а до дни ще бъде оповестен на уеб страницата на министерството описът на линиите, където няма да има такса за използването им.

Трябва да има единна политика на отварянето на границите в Европейски Съюз и основаването на стандарт за пътешестване, с цел да не се стигне до безпорядък, счита министърът на туризма.

Според нея не би трябвало да отменяме резервациите си за почивките си през юли и август, само че тя още веднъж прикани да предпочетем българското Черноморие и да подкрепим родния туристически бизнес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР