Министърът на туризма Николина Ангелкова Асоциацията на българските туроператори и

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Асоциацията на българските туроператори и
Коментари Харесай

Туроператорите искат оставката на Ангелкова заради некомпетентност


Министърът на туризма Николина Ангелкова

Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) желае министърът на туризма Николина Ангелкова да подаде оставка поради " липса на професионални пълномощия и административен потенциал за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм ".

Това се споделя в тяхно писмо, изпратено до премиера Бойко Борисов още на 26 септември, само че публикувано седмица по-късно до медиите.

Туроператорите изясняват, че не могат да реализират ефикасен разговор с висшата държавна туристическа администрация и е налице безконтролно отношение по отношение на действителното положение в бранша.

Според АБТТА данните за броя на непознатите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е безреден, липсват и маркетингови интензивности в мобилни формати и в обществени платформи.

Туроператорите считат, че публичното мнение се манипулира редовно за същинското положение на входящия туризъм в България с неправилни данни за броя на непознатите туристи, надвишаващи доста действителния.

Браншовата организация прави оценка положението на националния туристически портал http://www.bulgariatravel.org като пагубно и отбелязва, че от началото на 2015 година той е без интензивност.

Българската страна подкрепя рекламните акции на непознати туроператори със свои средства, липсва бистрота в процедурата и критериите за избор на получателите на държавната помощ, нарушава се свободната конкуренция като непознати стопански субекти се слагат в по-благоприятно състояние по отношение на българските туроператори, оплаква се асоциацията.

Тя се възмущава, че продължава да се бави неприемливо въвеждането на автоматизирана Единна система за туристическа информация ЕСТИ, от която се очакваше да стане основен инструмент в битката със сивата стопанска система.

Липса на туристически представителства на България в главните емитиращи и перспективни туристически пазари, оповестени като една от главните цели на новото министерство, е друга причина за желаната оставка от Ангелкова.

Според АБТТА е недопустимо и забавянето на учредяването на туристическите райони.

Асоциацията на туроператорите предизвестява, че всяко продължаващо неглижиране на изброените проблеми би имало неподходящи последици освен върху българския туризъм, само че и върху българската стопанска система като цяло.

Към момента няма публична позиция от страна на Министерството на туризма във връзка желаната оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР