Министърът на туризма на Мексико Енрике де ла Мадрид предложи

...
Министърът на туризма на Мексико Енрике де ла Мадрид предложи
Коментари Харесай

Мексико ще стимулира туризма чрез... марихуана

Министърът на туризма на Мексико Енрике де ла Мадрид предложи да се позволи използването на марихуана в цялата страна.

Той направи своето предложение по време на конференцията " Туристическите вероятности пред Мексико през 2018 година ", заяви електронното издание на вестник " Универсал " в четвъртък, съобщи БГНЕС.

" Може да започнете (легализацията) от щатите Долна Калифорния, Южна Долна Калифорния и Кинтана Ро, туристически дестинации ", сподели министърът. Според него научно потвърдено е, че марихуаната е " по-малко рискова за здравето от алкохола и тютюна ".

През април 2017 година мексиканският парламент утвърди отчасти намаляване на законодателството за битка с опиатите и позволи използването на марихуана и нейните производни за медицински и проучвателен цели. През ноември 2015 година Върховният съд разгласи за противоконституционна безспорната възбрана за потреблението на марихуана и за първи път даде правото на четирима нейни жители да я използват, както и да я сеят, отглеждат, имат и транспортират.

По данни на управляващите, през 2017 година в Мексико са осъществени повече от 29 хиляди умишлени убийства, което е най-високият % през последните 20 години. Значителна част от тези закононарушения са свързани с активността на настоящите в страната наркокатели.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР