Министърът на туризма Илин Димитров проведе работна среща с директора

...
Министърът на туризма Илин Димитров проведе работна среща с директора
Коментари Харесай

Световната организация по туризъм към ООН дава съвети на България за сектора

Министърът на туризма Илин Димитров организира работна среща с шефа за Европа на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (СОТ)  – Алесандра Прианте, осведомят от Министерството.

По време на диалога беше разисквана организацията по провеждането на 68-то съвещание на Регионална комисия " Европа ", което ще се състои в София в интервала 31 май - 2 юни 2023 година

Министър Димитров съобщи, че съдействието със СОТ е от фундаментално значение за развиването на туризма в България: " Водим непрекъснат разговор с сътрудниците от СОТ по отношение на визията, опита и практическите насоки на организацията в поддръжка на кадровото обезпечаване на туризма ", уточни министър Димитров.

По думите му, браншът генерира забележителна част от Брутният вътрешен продукт и заетостта у нас, както и в европейски мащаб, и е значимо да отделим нужните запаси и старания в поддръжка на хората, които избират туризма като предопределение.

" Практическите насоки на СОТ ще ни оказват помощ доста да диверсифицираме и да повишим качеството на българския туристически артикул. Ние сме на второ място в Европа по брой на минералните извори и следва да използваме капацитета си в този аспект ", уточни министърът.

Той прикани да работим взаимно и да се възползваме от стратегии като " Еразъм ", насърчаващи кадровия продан в бранша.

" България е значим сътрудник на организацията, с значим принос за бранша в европейски мащаб. СОТ предизвиква всяка една самодейност, водеща до подобряването на благосъстоянието на районите ", съобщи от своя страна Алесандра Прианте. Тя приветства политиката на страната ни в посока промотирането на България като целогодишна дестинация.

Министър Димитров осведоми Алесандра Прианте по отношение на позитивните данни за зимния сезон у нас, добавяйки, че се чака растеж на туристите и през лятото.

Двете страни заявиха, че ще продължат да работят интензивно за развиването на разнообразни начинания, които да поддържат бранша в изискванията на съществени световни провокации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР