Министърът на туризма Илин Димитров официално откри летния сезон. Събитието

...
Министърът на туризма Илин Димитров официално откри летния сезон. Събитието
Коментари Харесай

Официално откриха летния сезон

Министърът на туризма Илин Димитров публично откри летния сезон. Събитието се организира в най-стария български морски курорт " Св. Св. Константин и Елена ", точно дали името му.

Днес се отбелязва и 115-та годишнина от основаването на курорта " Св. Св. Константин и Елена ". Димитров пожела безоблачно, щастливо и сполучливо лято.

На откриването участваха министрите на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, на опазването на здравето Асен Меджидиев, на енергетиката Росен Христов, регионалният шеф на Варна Марио Смърков, зам.-кметът на Варна Костадин Базитов и други.
 Снимка 619141
Източник:

Денят стартира с отслужването на света литургия и празничен водосвет в манастира " Св. Св. Константин и Елена " и продължи с формалната гала по откриването на летния туристически сезон. В програмата са включени още празненства на брега на морето на откритата сцена с богата концертна и шоу стратегия, разнородни занимания за деца и голям брой кулинарни изненади на " Улицата на готвачите ", както и проява с рали коли.

Министърът на туризма разяснява пред публицисти в комплекс " Златни пясъци ", за който има и импортиран

По думите на Димитров скиците за слагането на бараките са подписани в границите на закона и са утвърдени през 2020 година Тогавашният министър на туризма е работил изцяло спрямо пълномощията си, изясни Димитров. Той посочи, че след подписването им, скиците отиват при основния проектант на община Варна, който също би трябвало да вземе отношение. Компетентният орган по премахването на нелегално сложени обекти пък е Дирекцията за народен строителен надзор, сподели Димитров и добави, че въпросът в " Златни пясъци " би трябвало да решат двете институции - Общината и Министерство на регионалното развитие.

Министерството на туризма и не откри нарушавания във ведомството, сподели още Димитров. Той напомни и че сега е задействана прокуратурата. Тя прави инспекция по сигнал на община Варна и в случай че бъдат установени нарушавания, ще реагира, уточни министърът.
 Министерство на туризма: Златни пясъци има потребност от магазини, само че и и естетиката е значима
Министерство на туризма: Златни пясъци има потребност от магазини, само че и и естетиката е значима

МТ насърчава община Варна да предприеме нужните действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР