Министърът на туризма и областните управители на Бургас – Пламен

...
Министърът на туризма и областните управители на Бургас – Пламен
Коментари Харесай

Министър Динкова обсъди подготовката на летен сезон 2024 с представители на областните управи на Бургас, Варна и Добрич

Министърът на туризма и регионалните шефове на Бургас – Пламен Янев, Варна – Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от регионалната администрация в Добрич, разискаха подготовката на летен сезон 2024.

Областните шефове подчертаха, че едно от главните провокации пред тях е сигурността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер, и съгласно Закона те би трябвало да бъдат поддържани от регионалната администрация.

Именно заради тази причина министър Динкова, пое ангажимент пред регионалните шефове, те да бъдат навреме известени кои плажове в техните области ще останат без концесионер през летните месеци на 2024 година Целта е те да бъдат обезпечени с водни спасители допустимо най-бързо.

Министърът на туризма акцентира, че ранната подготовка за летния сезон е от основно значение, по тази причина е изпратила покана за среща към Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на превоза, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите.

На срещата, която ще бъде под патронажа на премиера, ще бъдат разисквани вероятните решения на дълго трупани проблеми свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, командироването на медицински и полицейски чиновници в пика на летния сезон.

Ранната подготовка и промените, които Министерството на туризма предприе, са от основно значение за сполучлив летен сезон, акцентира.

„ Изключително щастлива съм, че „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “ започва чудесно. Вярвам че с помощта на нея, общите ни старания и дейното присъединяване както на изпълнителната, по този начин и на локалната власт, тази година ще се поздравим с сполучлив летен сезон и повече туристи “, добави още министър Динкова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР