Министърът на туризма Христо Проданов обсъди темата за българските и

...
Министърът на туризма Христо Проданов обсъди темата за българските и
Коментари Харесай

Проданов и Митрофанова: Да се ускорят визите за руски туристи

Министърът на туризма Христо Проданов разиска тематиката за българските и съветските туристи с посланика на Руската федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Проданов повдигна въпроса за възобновяване на постоянните линии от Русия до България, както и чартърите сред двете страни.

„Искрено се надявам, че съветското държавно управление ще преразгледа рестриктивните мерки на авиосъобщенията и Ви убеждавам, че аз и екипът ми сме отсреща за подпомагане, с цел да можем да решим този проблем. За нас е значимо туроператорите да имат сигурност и да плануват умерено туристически пътувания“, разясни министърът.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от извършената среща. Тя подчертава, че има положителни благоприятни условия за развиване на културно-историческия и поклоннически туризъм и в двете страни с съществуването на голям брой културни здания, религиозни обекти и места за поклонение. Необходимо е да се засилват откритите канали на взаимоотношение и съдействие, като измежду тях е двустранната междуправителствена комисия, където туризмът непроменяемо е работна тематика. Пандемията оказа отрицателен резултат сред туристообмена сред страните и в посока възобновяване на двустранното съдействие ще се подхващат редица стъпки, като една от тях е активизиране на рекламните действия на съветския пазар.

По време на срещата бяха разисквани тематиките за ускореното издаване на визи за съветските жители, които желаят да почиват у нас, както и значимостта от възобновяване на практиката за присъединяване на съветските градове и райони в туристически изложби и събития, свързани с туризма в България. Подчерта се значимостта от усилване и на българското присъединяване в съветските туристически конгреси. „ Това ще помогне за одобряване на по-тясно взаимоотношение сред туристическия бизнес на двете страни, за показване на огромния туристически капацитет на Русия и България “, заключи министър Проданов.

„Истински имам вяра, че нашите взаимоотношения би трябвало да са положителни, да се задълбочават и нашите два народа да поддържат тясна връзка. Това ще подсигурява и сполучливото бъдещо съдействие в туризма“, съобщи министър Проданов. По думите му, Министерство на туризма ще работи интензивно за разпространение на дестинация България пред съветските жители, само че и за възобновяване на интереса на българите към Руската федерация.

Той повдигна въпроса за възобновяване на постоянните линии от Русия до България, както и чартърите сред двете страни. „Искрено се надявам, че съветското държавно управление ще преразгледа рестриктивните мерки на авиосъобщенията и Ви убеждавам, че аз и екипът ми сме отсреща за подпомагане, с цел да можем да решим този проблем. За нас е значимо туроператорите да имат сигурност и да плануват умерено туристически пътувания“, разясни министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР