Министърът на труда на Северен Рейн – Вестфалия Карл-Йозеф Лауман

...
Министърът на труда на Северен Рейн – Вестфалия Карл-Йозеф Лауман
Коментари Харесай

Българите в германски кланици – с най-ниските заплати. Колко взимат?

Министърът на труда на Северен Рейн – Вестфалия Карл-Йозеф Лауман още веднъж разкритикува изискванията на труд и живот на служащите, заети в месопреработвателната индустрия в провинцията, чийто генезис е най-вече от България и Румъния.

По време на посещаване в окръг Варендорф той съобщи, че трудовите контракти от дълго време са му " бодил в очите ".

Тъй като жилищата не са благосъстоятелност на предприятията, органите по защита на труда няма по какъв начин да управляват изискванията в тях. Досега всички начинания за възбрана на трудовите контракти се проваляха, с помощта на съпротивата на месната промишленост и нейното лоби, уточни министърът.

Ръководеното от Лауман министерство разпореди месопреработвателните предприятия в Северен Рейн – Вестфалия минимум два пъти седмично да вършат проби за ковид на своите чиновници.

Заетите на цялостен работен ден в кланиците от Централна и Източна Европа получават няколкостотин евро месечно по-малко спрямо немските служащи, сочат данни на Федералната организация по труда.

По данни от края на 2018 година служащите от България са получавали приблизително по 1 700 евро на месец, румънците – 1 800, поляците – 1 900, а унгарците – 2 000 евро. В същото време междинният приход за германците е бил към 2 300 евро на месец.

Европейската комисия към този момент настоя за възстановяване изискванията на труд в месопреработвателната индустрия на Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР