Министърът на труда и социалната политика, Ведат Ъшъкхан, обяви днес,

...
Министърът на труда и социалната политика, Ведат Ъшъкхан, обяви днес,
Коментари Харесай

Минималната заплата на държавните служители в Турция става 22 хиляди лири

Министърът на труда и обществената политика, Ведат Ъшъкхан, разгласи през днешния ден, че от юли минималната заплата на държавните чиновници в Турция ще бъде увеличена на 22 000 турски лири (1670 лева), заяви държавната телевизия " ТРТ-Хабер ".

Ъшъкхан уточни, че нарастването на заплатите на държавните чиновници и пенсиите ще бъде утвърдено от Народното събрание през юли. Това решение е в сходство с оповестеното от президента, Реджеп Тайип Ердоган, през май месец.

През предишния месец минималната заплата на държавните чиновници и служащите в някои свързани браншове в Турция беше увеличена с 45 % до 15 000 лири. Това решение беше взето няколко дни преди президентските и парламентарни избори, които се организираха на 14 май.

Вчера министърът Ъшъкхан заяви, че от 1 юли минималната заплата в Турция ще бъде увеличена с 34 %, като размерът на чистата минимална работна заплата ще бъде 11 402 турски лири (863,52 лева), а брутната - 13 414 турски лири (1015,9 лева).

В момента размерът на чистата минимална работна заплата в Турция е 8506 турски лири, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР