Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се срещна
Коментари Харесай

Гьоков пред посланика на Израел: В България има недостиг на работна ръка

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков се срещна с посланика на Израел Йорам Елрон , оповестиха от общественото министерство. Двамата подчертаха положителните взаимоотношения в региона на труда и обществената политика и разискаха опциите за задълбочаване на съдействието във всички сфери от съвместен интерес. 

Основна тематика в диалога беше опцията за обновяване на изпращането на квалифицирани български строителни служащи за работа в Израел по настоящата Спогодба за ходатайство и краткотрайна претовареност на жители на двете страни. 

По Спогодбата в интервала 2012 година – 2017 година са извършени 7 акции за набиране на претенденти и са утвърдени 1165 служащи, сподели министър Гьоков. Той регистрира, че към момента има интерес от страна на български строители за работа в Израел. 

Министър Гьоков уточни, че в България има дефицит на работна ръка . В същото време безработицата у нас е сред 4,5 и 5%, което е под междинното ниво за Европейски Съюз, добави той. " В момента в България има взрив на строителството и ползата на българските строителни служащи зависи от атрактивните условия и положителното възнаграждение ", акцентира министър Гьоков. 

Посланикът на Израел Йорам Елрон изрази вяра положителното съдействие сред двете страни да продължи и да се възобнови опцията българските служащи още веднъж да могат да работят в Израел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР