Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков обсъди с

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков обсъди с
Коментари Харесай

Министър Гьоков обсъди с кметове възможностите за подобряване на качеството на социалните услуги за хора с увреждания

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков разиска с кметове и представители на общините опциите за възстановяване на качеството на обществените услуги за възрастни хора с увреждания.

По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с възстановяване на материалната база и изискванията на живот на настанените в обществените заведения хора, укрепването на потенциала на чиновниците и поощряване на обществената работа. Обсъдени бяха и осъществените инспекции от Агенцията за качеството на обществените услуги, установените нарушавания и дадените рекомендации за тяхното премахване.

В срещата участваха заместник-министър Иван Кръстев, изпълнителният шеф на Агенция за качеството на обществените услуги Виктория Тахова и изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова.

Акцент в диалога бяха и бъдещите дейности по проекта за деинституционализация на грижата за възрастни хора в България. Коментирани бяха и стъпките за обезпечаване на спомагателни образования за повишение на квалификацията им на чиновниците.

По време на диалога бяха набелязани и опциите за превъзмогване на настоящи проблеми, с които представителите на локалните управляващи се сблъскват при даването на обществени услуги за възрастни хора с увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР