Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде нова

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде нова
Коментари Харесай

Мярката Запази ме до 31 януари, но с нова ставка. Кой може да я получи?

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева издаде нова заповед за краткотрайно лимитираните икомическите действия поради COVID-19, чиито служащи могат да получат отплата от страната поради това, че са в неплатен отпуск или така наречен стратегия " Запази ме ".
Актуализрането на документа е във връзка със заповеда на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов за удължение на периода на въведените противоепидемични ограничения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.
Новата ставка
За всеки ден неплатен отпуск работещите във краткотрайно спрените бизнеси може да получи 24 лева до края на 2020 година От 1 януари 2021 година по предложение на Министерството на труда и социлната политика обезщетенията ще са 75% от осигурителния приход на наетите за октомври 2020 година
Кой може да я получи?
Съгласно заповедта до 31 януари обезщетения ще могат да получат работещите в питейни заведения, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови и просветителни центрове, други обучителни центрове и школи, професионални колежи, както и наетите в туристически компании.
До 31 януари за обезщетения могат да получат и работещите във всички търговски обекти, които са в търговски центрове от една или повече здания с магазини или търговски центрове вид МОЛ като се изключи магазини за хранителни артикули, дрогериите, оптиките и зоомагазините, чиято активност не е прекратена.
 Мярка Запази ме: 24 лева дневно за чиновници от затворени заведения и школи Мярка " Запази ме ": 24 лева дневно за чиновници от затворени заведения и школи
Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева издаде заповед, която урежда работещите да получат обезщетения от 24 лева дневно...
До същата дата финансова поддръжка се планува и за чиновници в игрални зали и казина, както и във фризьорски и козметични салони, в това число вид МОЛ.
За обезщетения до 31 януари 2021 година може да кандидатства и личният състав на кина, нощни заведения, пиано и нощни питейни заведения, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито.
Право имат още заетите в икономическите действия, свързани с концерти, основаване и показване на представления онлайн като оперни, оперетни, циркови и други театрални творби, режисьори, продуцентите, сценографи, дизайнери на костюми и осветяване, механически експерти, както и в браншове, свързани с всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент и работещите в солариуми, сауни, салони за намаляване и масаж.
Персоналът на частните детски градини и ясли, както и на музеите може да получи обезщетения до 3 януари 2021 година След тази дата те ще възобновят активността си.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР