Министърът на транспорта Росен Желязков се срещна днес с локомотивния

...
Министърът на транспорта Росен Желязков се срещна днес с локомотивния
Коментари Харесай

Транспортният министър се срещна с машиниста на дерайлиралия влак

Министърът на превоза Росен Желязков се срещна през днешния ден с локомотивния ватман Димитър Христов, управлявал пътническия трен от Петрич за Благоевград, който в понеделник вечер се удари в голяма 50-тонна канара в Кресненското дефиле.
Малко преди 19 часа, когато влакът излиза от последния тунел в Кресненското дефиле преди жп гара Черниче, машинистът вижда голяма канара на линията. Христов извиква на помощник-машиниста да излиза от кабината, до момента в който задържа спирачката, с цел да понижи скоростта преди неизбежния удар.
Девет души бяха ранени при конфликта, измежду които самият Димитър, помощникът му и началничката на влака.
"Поздравих Димитър Христов за проявения висок професионализъм по време на случая в Кресненското дефиле и за бързата реакция на него и сътрудниците му за извеждане на пасажерите от влака. В диалога ни научих доста повече за експлоатационната активност в БДЖ, в сравнение с от чиновниците на управителни позиции в „ Холдинг БДЖ “ ЕАД и дъщерните му сдружения. Хората като Димитър Христов са тези, които най-добре познават проблемите в железницата ", съобщи след срещата министър Желязков.
По думите му, за него, като министър на превоза е извънредно значимо в най-кратки периоди да се усъвършенства климатът на работа в националния железопътен транспортьор, както и да бъдат арестувани и стимулирани експертите на работа в компанията.
"Изразих откровеното си почитание към почтено трудещите се железничари и уверих, че проблемите в БДЖ ще се вземат решение в разговор дружно с тях ", добави Росен Желязков.
Министърът поздрави машиниста за проявения висок професионализъм
Димитър Христов разяснява, че е удовлетворен, че е имал опция да приказва с транспортния министър, с цел да го запознае, въпреки и в резюме, с действителните условия, при които работят машинистите в БДЖ.
"В железниците работят доста експерти, само че изискванията са тежки, а действително доста дребна част от истината доближава до кабинета на министъра ", добави Христов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР