Министърът на транспорта на Сингапур Субраманям Исваран беше обвинен в

...
Министърът на транспорта на Сингапур Субраманям Исваран беше обвинен в
Коментари Харесай

Сингапурски министър, с 27 обвинения в корупция, подаде оставка

Министърът на превоза на Сингапур Субраманям Исваран беше упрекнат в 27 закононарушения в следствие на корупция , заяви организацията за битка с корупцията в четвъртък, в един от най-известните случаи, включващ министър в азиатския финансов център от десетилетия, предава " Ройтерс ".

В писмо за оставка от вторник, само че оповестено от кабинета на министър-председателя в четвъртък, Исваран сподели, че отхвърля обвиняванията и в този момент ще се концентрира върху изчистването на името си.

Бюрото за следствие на корупционни практики (CPIB) сподели, че Исваран, който беше задържан през юли предходната година, е п олучил рушвети на стойност  286 181 $ от имотния магнат Онг Бенг Сенг , частично с цел да прокарва бизнес ползите на Онг.

Обвиненията демонстрират, че услугите включват билети за футболни мачове, мюзикъли, полет с частния аероплан на Онг и билети за Гран При на Сингапур във Формула 1. Исваран беше консултант на управителния комитет на Гран При, до момента в който Онг има правата върху надпреварата.

Исваран е изправен пред общо 27 обвинявания , в това число корупция и възпрепятстване на хода на правораздаването, се споделя в изказване на CPIB.

Ако бъде приет за отговорен в корупция, той може да бъде санкциониран до 100 000 сингапурски $ или да получи седем години затвор.

Случаят обхвана Сингапур, главен азиатски финансов център, който се гордее със ослепително чисто държавно управление , което рядко е наранено от корупция и кавги, включващи политически водачи.

Държавните чиновници са високо платени, с цел да обезсърчават корупцията . Годишната заплата на доста министри от кабинета надвишава 1 милион сингапурски $.

През 2022 година Transparency International класира града-държава като петата минимум корумпирана страна в своя интернационален показател за усещане на корупцията от 180 страни.
 Бивш полски зам.-министър задържан след обвиняване за подкупи против визи
Бивш полски зам.-министър задържан след обвиняване за подкупи против визи

Арестът идва на фона на продължаващият конфликт за върховенството на закона в Полша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР