Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев изрази преди ден

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев изрази преди ден
Коментари Харесай

Александър Иванов пред ФАКТИ: Палежът на колата е свързан с работата ми

Министърът на превоза и известията Николай Събев изрази преди ден цялостната си поддръжка към контрольор от Регионалната дирекция „ Автомобилна администрация “ в Пазарджик, чийто автомобил беше разпален преди няколко дни. Ето какво показа потърпевшият Александър Иванов пред ФАКТИ.

„ Инцидентът със запалването на колата стана на 26 май. Говоря за времето някъде към 1 часа през нощта. Полицията ми се обади към 1,40 часа. Слязох долу, само че колата към този момент беше изгасена от пожарникарите, изясни Александър Иванов. – Колата беше не сестра ми. Тя ми я даде да я употребявам, откакто през предходната година незнайни възпламениха моята. Нямах опция да си купя друга. “
И двата автомобила на потърпевшия нямат застраховка „ каско “.

„ Полицията работи по случая, само че при мен става въпрос за повторно. Всичко е обвързвано с работата ми. Изпълнявам си служебните отговорности и очевидно това е оценката за моята работа. Казал съм на полицията какви опасения имам “, добави Иванов.
„ Поканата за срещата пристигна от министър Събев. След като са го срещнали, той ме одобри и сподели, че ще направи всичко допустимо, с цел да се разкрият причинителите. Това за мен е огромен жест. Каза, че ще приказва и с министъра на вътрешните работи. Показах му документи и сигнали, които имам. Вижте, в Пазарджик има над 30 палежа на коли и те не са разкрити. Говоря за последните 2-3 години. Явно е мъчно за доказване кой го е направил. Иначе колата е запалена от предния похлупак. Това се вижда от клип, който е сниман. При случая е потърпевша и кола, която е била паркирана пред моята. Там вредите са по задната ризница и стоповете “, добави още Александър Иванов.

„ Големият проблем при нашата работа е това, че сме дребен разполагаем състав. Ние сме под санитарния най-малко като хора. В дирекцията в Бургас, където влизат още Ямбол и Сливен, има три екипа най-много. В Стара Загора и Пловдив също имаме по три екипа. Няма по какъв начин с толкоз хора да се прави първокласен надзор “, изясни още Иванов.
Инспекторът обърна внимание и на различен огромен проблем, а точно, че заплатите са ниски.

„ Няма по какъв начин с сред 800 и 1000 лв. заплата чисто да се желае европейски способ на надзор. В момента към 120 индивида са тези, които могат да упражняват пътен надзор. Но в тази работа се включва инспекция на камиони, рейсове, пунктове за механически обзор, инспекция на образователни школи и коли. Малко хора сме. Това е истината. Министър Събев е осведомен с казуса. Ние желаеме повдигане на заплатите и нови хора. Контрол се прави с хора и пари. Техниката ни също е остаряла. Колите ни са на по 8-9 години. Хората в администрацията също са малко “, приключи Иванов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР