Министърът на селското стопанство и развитието на селските райони на

...
Министърът на селското стопанство и развитието на селските райони на
Коментари Харесай

Полша и Украйна обмислят строителството на тръбопровод за ядливи растителни масла

Министърът на селското стопанство и развиването на селските региони на Полша Хенрик Ковалчик и на инфраструктурата Анджей Адамчик ще сключат меморандум за съгласие с украинските министерства на аграрната политика и прехраната и на инфраструктурата за създаването на плана за трансграничен водопровод за превозване на растителни масла от Украйна до полското пристанище Гданск, заяви в. " Жечпосполита ".

Двете страни ще образуват работна група, която ще даде за утвърждение вероятните разновидности за мястото на осъществяване на плана. Става дума най-много за възможните направления на тръбопровода.

Работната група ще показа и информация за вероятни ориентировъчни механически параметри, разноски и условия за изпълнени, в частност препоръчаното трасе за полагане на тръбопровода.

Меморандумът ще бъде подписан за три години, с автоматизирано възобновяване за последващи тригодишни интервали. Той може да бъде разтрогнат, само че не по-късно от шест месеца преди края на следващия интервал.

Меморандумът няма да бъде интернационално съглашение по смисъла на интернационалното обществено право.

" Руската инвазия в Украйна и блокирането на морските ѝ пристанища постановиха търсенето на нови направления за превозването на украински продоволствени артикули ", се показва в официално съобщение на Канцеларията на полския министър председател.

Украйна е значим производител и експортьор на зърнени храни и растителни масла и до началото на войната 90 на 100 от тези артикули са били изнасяни през черноморските пристанища, съгласно официалното съобщение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР