Министърът на Съвета по въпросите, свързани с континентален Китай Чиу

...
Министърът на Съвета по въпросите, свързани с континентален Китай Чиу
Коментари Харесай

Министърът на Съвета по въпросите, свързани с континентален Китай ще посети САЩ през септември

Министърът на Съвета по въпросите, свързани с континентален Китай Чиу Тай-сан възнамерява посещаване в Съединените щати при започване на септември.

Той ще приказва пред института Брукингс на 6 септември и се планува да се срещне с представители на администрацията на Байдън, с цел да обсъдят настоящото положение на връзките сред Тайван и Китай. Откакто ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван, Китай организира серия широкомащабни военни учения по цялото източно крайбрежие наоколо до Тайван.

Изявлението на Чиу в института Брукингс е под надпис „ Защита на тайванската народна власт, запазване на мира в Тайванския пролив “.

Очаква се той да произнесе и встъпителна тирада по време на интернационалния семинар, проведен от Фондация Проспект и CNAS (Center for a New American Security) на 7 септември. Събитието е озаглавено „ Тайван, развиващият се свят и връзките през пролива “ и са планувани полемики по отношение на връзките сред Тайван, Съединени американски щати и Китай и районната сигурност на Индо-тихоокеанския район.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР